Prijavi se

Neveljaven e-naslov

Vnesite geslo

Prijava ni uspela.
Preveri podatke in poizkusi ponovno.Narejeno v Sloveniji
 
Že od leta 1987.
04/59 55 200
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

O podjetju

O podjetju

Če iščete kontaktne ali pravne podatke ali lokacijo trgovine Leny, ste na napačni strani. Namreč, tukaj ponujamo nevsakdanji vpogled v drobovje podjetja Leny d.o.o..

 

Zakaj ime Leny?

Nihče ne ve točno. Tisti, ki so prisostvovali pri snovanju imena, pravijo, da je pač padlo na pamet. Res pa je, da so bila v takratnih časih moderna imena, ki vsebujejo tujo črko. To razloži le črko 'Y' v imenu, za ostale črke pa lahko le rečemo, da niso niz začetnic, niti niso skovanka kakih drugih besed... enostavno Leny.

 

1987

Je letnica, ko je bilo podjetje ustanovljeno. Zametki pa segajo še dlje nazaj, ko sta izšolana šivilja in (skoraj) izšolani ekonomist pričakovala naraščaj. Ob tem se porodi retorično vprašanje Kaj počne noseča šivilja v prostem času?. To, kar ponovno počne sedaj (postala bo babica) - šiva vsa mogoča oblačila za še nerojenega otroka. Verjetno je to tudi razlog, da je golo navdušenje nad krojenjem in izdelovanjem kmalu preraslo v strast, ki ji je bilo skromno podstrešje premajhen prostor, da bi nemoteno cvetela.

 

Po celi Sloveniji

Ko je majhno podstrejše začelo omejevati ustvarjalnost, je le-ta našla nov dom v večjem prostoru, ki bi se mu že lahko reklo delavnica. V tem času so otroci zrasli in se začeli "jagati" okoli hiše ter vsak dan prišli domov z novo luknjo v hlačah. To je bil vzvod, da sta izšolana šivilja in (še vedno skoraj) izšolani ekonomist našla rešitev, ki je združila trpežnost in udobje otroških hlač. Tako so se rodile značilne otroške Leny hlače z elastiko v pasu. Izkazalo se je, da nista bila edina starša, ki sta oboževala praktičnost kavbojk z elastiko v pasu. Te trpežne in predvsem udobne hlače ste začeli ceniti tudi širom po Sloveniji. V tem času -ko še ni bilo mogoče kupiti pnevmatik, kruha in rokavic v isti trgovini- so bile hlače Leny dosegljive v lokalnih trgovinah po celi Sloveniji; od Murske Sobote, Bovca do Kopra, Novega mesta.  

 

Izkušnje + sveža energija

Leta prinašajo izkušnje. Drži, vendar roko na srce, leta ne le prinašajo ampak tudi odnašajo. Da ne odnesejo preveč, zadnjih nekaj let skrbi podmladek. Ta nas napaja z inovitetami in energijo, ki ju izkušnje starešin skrbno krojijo in usmerjajo. Verjamemo, da je ta kombinacija izkušenj in sveže energije naš steber, ki ustvarja sproščeno ozračje, kar pa je najbolj pomembna podlaga za dobro delovanje podjetja.

 

2022

V tem letu sta se glavna akterja podjetja Leny d.o.o. podala v popolnoma novo, neznano in zasluženo smer: v pokoj. Zgodbe znamke Leny pa s tem še zdaleč ni konec, saj jo je prevzelo podjetje Gomstar d.o.o., ki deluje s podobno energijo kot Leny d.o.o..

 

 

Slovenski regionalno razvojni sklad